Oeps!

U heeft een erg oude browser die niet meer wordt ondersteund door Microsoft.

De hoogste tijd om te upgraden!

VLEHAN-FIAR SUMMIT 2018

Verslag VLEHAN-FIAR Summit 2018 

De VLEHAN-FIAR Summit 2018 op 14 november bewees dat het nadenken over circulaire businessmodellen ook een geweldig mooie uitdaging kan zijn.

Sprekers Steven Uitentuis van Swapfiets en topontwerper Niels van Roij inspireerden de aanwezigen met hun verhalen over de ultieme service, consumenten verleiden, het belang van design en het inspelen op waarden. Maurits Groen, die in 2015 op de eerste plaats in de Duurzame 100 van Dagblad Trouw stond, zette de toon door de aanwezigen de ‘inconvenient truth’ te vertellen. Hij zei dat we maximaal tien jaar hebben om de economie volledig te veranderen teneinde de klimaatontwrichting te keren. In eerste instantie confronterend, maar samen met zijn voorbeelden van hoopvolle initiatieven die momenteel hele sectoren in rap tempo veranderen, een ijzersterk verhaal.


Steven Uitentuis van Swapfiets


Maurits Groen


Topontwerper Niels van Roij vertelde de toehoorders dat het design van een product tegenwoordig aanschafreden nummer één is. Dat het belangrijk is de filosofie achter je product uit te dragen en je klanten te verleiden. Volgens Niels wordt design in een wereld waarin circulaire businessmodellen meer gangbaar worden alleen maar belangrijker. Zijn voorbeeld van een virtuele showroom sprak tot de verbeelding van het publiek en wakkerde het bewustzijn om te denken in kansen verder aan.


Niels van Roij

Uiteindelijk bracht de hilarische fakespeech van comedian Pieter de Rijk als Prof. Dr. Markus Becker de nodige ontspanning voor de afsluitende borrel. Als FIAR en VLEHAN kozen wij voor deze line-up om het gesprek over de circulaire economie op een positieve manier verder vorm te geven. Op basis van de feedback die we van onze gasten hebben gekregen, kunnen we voorzichtig concluderen dat we daar goed in geslaagd zijn!


Pieter de Rijk als Mystery Guest Prof. Dr. Markus Becker


Stefan Verhoeven, voorzitter VLEHAN