Oeps!

U heeft een erg oude browser die niet meer wordt ondersteund door Microsoft.

De hoogste tijd om te upgraden!

Digitale zorgplicht

Ieder bedrijf heeft digitale zorgplichten


De Cyber Security Raad heeft de handreiking ‘Ieder bedrijf heeft digitale zorgplichten’ gepubliceerd met als belangrijkste boodschap dat fabrikanten ook nu al verplicht zijn hun digitale producten adequaat tegen hacken te beveiligen. Ze zijn verder verplicht om als zich toch een incident voordoet, de gevolgen ervan te beperken en verdere incidenten te voorkomen.

Cyber Security Raad
De Cyber Security Raad (CSR) is een nationaal en onafhankelijk adviesorgaan van het Kabinet en is samengesteld uit hooggeplaatste vertegenwoordigers van publieke en private organisaties en de wetenschap. De CSR zet zich op strategisch niveau in om de cybersecurity in Nederland te verhogen.

Door de unieke samenstelling van de raad (publiek-privaat-wetenschap) is het mogelijk om prioriteiten, knelpunten en incidenten vanuit diverse invalshoeken strategisch te benaderen en een integrale visie op kansen en bedreigingen te ontwikkelen. De CSR zoekt de samenwerking met vergelijkbare raden in andere landen en stimuleert de oprichting ervan in landen die nog geen Cyber Security Raad kennen.

https://www.cybersecurityraad.nl

 

 Artikel uit Het Financieele Dagblad, 5 april 2017