Oeps!

U heeft een erg oude browser die niet meer wordt ondersteund door Microsoft.

De hoogste tijd om te upgraden!

Nieuwe energielabels voor huishoudelijke apparaten

 

Download hier de brochure 
The new energy label van onze Duitse zusterorganisatie ZVEI. 

(Bron: ZVEI: Die Elektroindustrie, Zentralverband Elektrotechnik- und Elektronikindustrie e.V.,
www.zvei.org)

Nieuwe energielabels in aantocht voor huishoudelijke apparatuur

Het energielabel op huishoudelijke apparatuur heeft last van inflatie: de meeste producten zitten in de bovenste klassen (A+++, A++, en A+), terwijl andere klassen leeg zijn. Dit komt door de onverminderde innovatie binnen de industrie, die steeds energie-efficiëntere apparaten produceert. 

Hierdoor is het voor de consument lastig te zien wat nu echt efficiënte apparaten zijn. Om het nu gemakkelijker te maken om producten te vergelijken, heeft de Europese Unie besloten om het etiket te corrigeren en terug te brengen naar de originele klassen A t/m G. De bestaande EU-richtlijn 2010/30 is hiervoor vervangen door de nieuwe verordening 2017/1369 (per 1 augustus 2017). In de komende jaren zullen de energielabels voor de verschillende productgroepen worden aangepast.

Per 1 maart 2021 zullen de nieuwe energielabels worden ingevoerd op de meeste apparaten, te weten op vaatwassers, koelkasten, wasmachines en was/droogcombinaties. In 2025 zijn dan de stofzuigers, wasdrogers, ovens en afzuigkappen en residentiële ventilatie-eenheden aan de beurt.

Nieuwe website
In samenwerking met onze Europese koepelorganisatie APPLiA (www.applia-europe.eu) wordt er momenteel gewerkt aan een herziening van de website www.newenergylabel.com. Deze nieuwe website wordt verwacht in het voorjaar van 2020 en is bedoeld voor professionele partijen die betrokken zijn bij de invoering van het nieuwe energielabel op huishoudelijke apparatuur.

Vooruitlopend op de lancering van de nieuwe website 
www.newenergylabel.com, willen wij u graag wijzen op een Engelstalige brochure, die in november 2019 opgesteld is door onze Duitse zusterbrancheorganisatie ZVEI. Deze brochure beantwoordt op voorhand de meeste vragen die op dit moment in de B2B omgeving kunnen leven.

Download hier de brochure The new energy label van onze Duitse zusterorganisatie ZVEI. (Bron: ZVEI: Die Elektroindustrie, Zentralverband Elektrotechnik- und Elektronikindustrie e.V., www.zvei.org)