Oeps!

U heeft een erg oude browser die niet meer wordt ondersteund door Microsoft.

De hoogste tijd om te upgraden!

Energielabels bestellen

Alleen nog moederlabels voor 
was- droogcombinaties via VLEHAN

 

Energielabels worden (mee)geleverd door de leverancier

De energielabels worden door uw leverancier met het apparaat meegeleverd. Is het label zoekgeraakt, dan kunt u deze uitsluitend bij uw leverancier opvragen. Bij voorkeur per email onder vermelding van het type- en serienummer van het desbetreffende apparaat. In de meeste gevallen kunt u het label ook downloaden via de site van de leverancier. 

Uitzondering voor was- droogcombinaties

Er is echter één uitzondering. Dat betreft de was-droogcombinaties, een relatief kleine productgroep. Hiervan wordt de datastrip geleverd door uw leverancier. Het moederlabel is te verkrijgen via de Vlehan. Omdat alleen het moederlabel voor de was-droogcombinaties nog via de VLEHAN is te bestellen, is besloten de bestelmodule op deze site te beëindigen.

Het moederlabel voor de was-droogcombinaties kan eenvoudig worden besteld door een mail te sturen naar vlehan@vlehan.nl. Vermeld in uw bestelling het aantal (de labels gaan per setje van 10 stuks) en het adres waarnaar de labels kunnen worden gestuurd. 

Plaats van het energielabel in (keuken)showrooms

Op vrijstaande apparaten moet het energielabel worden aangebracht op de buitenzijde van de voor- of bovenkant van de het apparaat, zodat het duidelijk zichtbaar is. Voor apparaten in een keukenopstelling geldt: indien een apparaat zichtbaar is, ook al gaat het om een paar knoppen van het apparaat, dient het energielabel aan de buitenzijde van het apparaat te worden aangebracht. Indien een apparaat in een keuken niet zichtbaar is, dus geplaatst is in bijvoorbeeld een kast, dan mag het label in het apparaat worden gelegd. Het label moet wel direct zichtbaar zijn als de kastdeur wordt geopend. 

Handhaving

In opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Milieu ziet de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (nVWA) ziet toe op de uitvoering van de wettelijke verplichting. Bij overtreding hiervan pleegt de verantwoordelijke ondernemer een economisch delict en kunnen er boetes worden uitgedeeld.  

Vlehan site

Via de site van de VLEHAN houden wij u op de hoogte van de ontwikkelingen van de energielabels op nationaal niveau.

Voor alle algemene informatie over de energielabels is er in samenwerking met de Europese brancheorganisatie APPLiA een speciale site ontwikkeld  www.newenergylabel.com. Op de Nederlandse pagina van deze site  wordt de actuele informatie op Europees niveau door Vlehan aangevuld.

Bestellen energielabel 
was-droogcombinatie

Alleen het moederlabel (energielabel zonder datastrip) voor de was-droogcombinaties kan nog aangevraagd worden via de VLEHAN. Stuur een email aan vlehan@vlehan.nl.

Vermeld in uw bestelling het aantal labels (per setje van 10) en het adres (en contactpersoon/afdeling) waar de labels naar toe gestuurd kunnen worden.