Oeps!

U heeft een erg oude browser die niet meer wordt ondersteund door Microsoft.

De hoogste tijd om te upgraden!

Energielabels

De energielabels worden, met uitzondering van de was-droogcombinaties, met het apparaat door uw leverancier meegeleverd. Is het energielabel zoekgeraakt, dan dient u deze op te vragen bij uw leverancier en niet bij de Vlehan. Zorg dat u het typenummer en serienummer van het desbetreffende apparaat vermeld bij de aanvraag.

Praktische informatie over energielabels

Plaats van het energielabel showrooms

Het energielabel moet worden aangebracht op de buitenzijde van de voor- of bovenkant van de het apparaat, zodat het duidelijk zichtbaar is.

Voor apparaten in een keukenopstelling geldt:

Indien een apparaat in een keuken niet zichtbaar is, dus geplaatst is in bijvoorbeeld een kast, dan hoeft het label aan de buitenzijde niet zichtbaar te zijn. Het label moet direct zichtbaar zijn als de kastdeur wordt geopend. Indien een apparaat wel zichtbaar is, ook al gaat het om een paar druktoetsen, dient het energielabel aan de buitenzijde op het apparaat te worden bevestigd.

Energielabels

De energielabels worden, met uitzondering van de was-droogcombinaties, met het apparaat door uw leverancier meegeleverd. Is het energielabel zoekgeraakt, dan dient u deze op te vragen bij uw leverancier en niet bij de Vlehan. Zorg dat u het typenummer en serienummer van het desbetreffende apparaat vermeld bij de aanvraag. Hieronder vindt u een overzicht van de data waarop het energielabel voor het desbetreffend apparaat verplicht is.

Product     Label via:  Datum:
Elektrische ovens Compleet label via leverancier 1 januari 2015
Gasovens Compleet label via leverancier  1 januari 2015
Wasemkappen Compleet label via leverancier 1 januari 2015
Stofzuigers Compleet label via leverancier 1 september 2014
Airconditioners Compleet label via leverancier 1 januari 2013
Droogautomaten Compleet label via leverancier 29 mei 2012
Wasautomaten Compleet label via leverancier 20 december 2011
Afwasautomaten Compleet label via leverancier 20 december 2011
Koel/vriesapparatuur Compleet label via leverancier 30 november 2011
Wijnklimaatkast Compleet label via leverancier 30 november 2011
Was-droogcombinatie Moederlabel via site VLEHAN,
datastrip van leverancier
7 november 1996

 

Bestellen van energielabel voor was-droogcombinatie

Alleen het moederlabel (energielabel zonder datastrip) voor de was-droogcombinaties is nog te bestellen via de VLEHAN. Stuur een email aan vlehan@vlehan.nl. Vermeld in uw bestelling het aantal labels (per setje van 10) en het adres (en contactpersoon/afdeling) waar de labels naar toe gestuurd kunnen worden. 

Online plaatsen van het energielabel op internet

Vanaf 1 januari 2015 Is het verplicht om bij online publicaties (internet) het energielabel plus de productkaart (productspecificaties) te vermelden. Kijk voor een presentatie van Ondernemend Nederland over de manier waarop.

Tot slot...

Wanneer u nog een afzuigkap, elektrische of gasoven in uw winkel hebt staan die voor de verplichting van 1 januari 2015 is geleverd, behoeft u deze niet te labelen; wel moet u bij een eventuele controle een inkoopfactuur kunnen overhandigen waaruit dit blijkt. 

Klik hier voor een PDF met alle praktische informatie

Kijk voor alle informatie over energielabels ook op www.energylabel.com

 

Bestellen energielabel 
was-droogcombinatie

Alleen het moederlabel (energielabel zonder datastrip) voor was-droogcombinaties kan nog aangevraagd worden via de VLEHAN. Stuur een email aan vlehan@vlehan.nl.

Vermeld in uw bestelling het aantal labels (per setje van 10) en het adres (en contactpersoon/afdeling) waar de labels naar toe gestuurd kunnen worden.